Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Titok és a munka

2008.08.01

Hogyan lehet a munka szórakozás?

munka szórakozásSzeretnék egy nagyszerű gondolatot megosztani veletek. A történet, amit Joe Vitale egyik könyvében olvastam, egy kísérletről beszél, melyet az emberek preferenciáival kapcsolatban végeztek el. Egy 1500 fős mintát vizsgáltak meg, akiket megkérdeztek, hogy melyik dolog fontosabb számukra az életben: a pénz, vagy az önmegvalósítás. Az 1500 fő közül 237-en válaszoltak csak úgy, hogy az önmegvalósítás fontosabb számukra, mint a pénz, a többi 1263 embernek a pénz volt fontosabb. Majd ugyanezeket az embereket megkeresték 20 évvel később, azt vizsgálva, hogy mekkora vagyonra tettek szert. Kíváncsiak vagytok, hogy mi lett az eredmény? Számomra egyáltalán nem volt meglepő, de biztosan lesz, akinek ez sokkolóan hat.

Az 1500 fő közül 101 ember volt, akinek a vagyona meghaladta az egymillió dollárt! Ezek közül csak egyetlen egy ember volt aki azt mondta hogy a pénz a fontosabb számára, a másik száz mind abból a csoportból került ki, amiben csak 237-en voltak, és az önmegvalósítást tartották fontosabbnak! De fordítva nézve is döbbenetes az eredmény: az önmegvalósítást kitűző emberek közül majdnem a fele dollármilliomos lett!

Vajon miért?

Szerintem aki a pénzt tekinti fontosnak, az elveszíti a szeme elől a célokat... hiszen a pénz önmagában semmit sem ér. Akkor van rá szükségünk, ha tudjuk, hogy mit szeretnénk megszerezni a segítségével. A pénz önmagában sehol sem kell, hogy szerepeljen a vágylistánkon, nemhogy az első helyen! Ha nem tudjuk hogy MIÉRT van szükségünk rá, akkor MINEK A PÉNZ???

Sokan mondják magukról, hogy örülnének ha nyernének a LOTTÓ-n. Én nem hiszem, hogy tudnék örülni, kicsit talán aggasztana is, hogy mit kezdek mondjuk egy milliárd Ft-tal, amikor MOST ÉPP nincs is rá szükségem. Amennyi most van, annyi MOST épp elég. És mennyivel jobb ÉRZÉS saját magam előteremteni azt, amiből élek! Ha csak úgy az ölembe hullana, akkor nem lenne benne élvezet, nem tudnám értékelni sem, és csak elszórnám mindenféle olyan dologra ami nem is kell...

Mennyivel jobb úgy élni, hogy TUDOM mit akarok, előteremtem a fedezetet rá, és megveszem magamnak. MINDEN a miénk lehet, bármit meg tudok venni, akkor, amikor tényleg szükségem van rá. Nekem ezt jelenti az önmegvalósítás: azzal foglalkozom, ami igazán érdekel, célokat tűzök ki hozzá, és megvalósítom őket.

Aki az önmegvalósítást tűzi ki céljaként, az kénytelen HINNI önmagában! Ha önmegvalósításra adod a fejed, akkor tudnod kell, hogy bárki bármit mond (ebből te nem fogsz megélni, hogy lehetnél olyan jó, hogy ebből még pénzt is keress... stb.) neked HINNED kell magadban, a céljaidban és akkor könnyedén valóra válthatod még a legvadabb álmaidat is!

Szerinted az emberek nagy része mi alapján választanak állást, munkát? Mi az első szempont amit néznek? A kihívás a munkában, vagy a fizetés amit kapnak érte?

Érdemes ennek kapcsán végiggondolni valamit. Válaszolj kérlek, magadnak, hangosan az alábbi kérdésekre! Ne érdekeljen hogy ki mit gondol, mondd ki HANGOSAN a válaszokat magadnak! Ne gondolkodj, hanem azt mondd, ami elsőre jön:

Szereted a munkádat?
Szereted a légkört, amikor a kollégáiddal együtt vagytok?
Van elég kihívás a munkádban?
Érzed-e azt reggelente, amikor a munkahelyed felé tartasz, hogy tűzben égsz, és alig várod a munkakezdést?
Elég kreatívnak tartod a munkádat?

Ha a fenti 5 kérdésből több a NEM mint az IGEN, akkor miért dolgozol abban az állásban, amiben? A pénz miatt? A megélhetésért?

Ha ez a helyzet, akkor a következő gyakorlatot érdemes megcsinálnod. Ez egy viszonylag egyszerű kérdés, amit fel szoktam tenni időről időre magamnak én is :) Őszintén válaszolj, nagyon fontos, hogy önmagaddal szemben mindig őszinte legyél :))

"Mi az, amit csinálnál akkor, ha bankszámládon végtelen mennyiségű pénz lenne, és SEHOVÁ nem kellene bemenned dolgozni??? Akkor mit csinálnál?"

Ezt alaposan gondold végig, ha kell akkor ülj le meditálni, és képzeld el amint végtelen mennyiségű pénz áll rendelkezésedre, és BÁRMIT megtehetsz, és AZT csinálhatod, amire vágysz.

Mit tennél?

Ez egy nagyon fontos kérdés, ugyanis MINDENKIVEL ez a helyet!!!!!!! Bármit megtehetsz, bármivel foglalkozhatsz, mert mindenből meg lehet élni, ha megtalálod a módját. De ha azzal kezded, hogy kifogásokat keresel, akkor sosem fognak válaszok érkezni arra, hogy mi is lenne ez a MÓDJA a "munkának"...

Gondold végig, mert a TE ÉLETED, és még van időd változtatni!
A boldogság mindig ITT és MOST kezdődik. Teremtsd meg magadnak!

Szeretettel,
Admin

 

www.thesecret.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.