Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan alkalmazd a Titkot?

2008.08.04

Igenis: sikerül, sikerül!

trinity tudjaMár több mint egy éve használom a titkot, és próbálok tudatosan figyelni a gondolataimra, vagyis inkább az érzéseimre, hiszen az jelzi, hogy mikor jó az a dolog nekem, amire épp gondolok. Mégis sokszor előfordul, hogy beleesek a régi megszokások hibájába, és gondolataim újra pesszimizmusba, önsajnálatba, negatív dolgokba fordulnak. Néha úgy érzem, hogy kilátástalan a helyzet, de ilyenkor mindig rá kell jönnöm, hogy nem a titok az, ami nem működik, hanem én megyek már megint rossz irányba. De mégis miért?

A rövid válaszom már a bevezetőben benne volt: a MEGSZOKÁSOK!

Amikor valamilyen szituációba kerülünk, rögtön aktiválódnak a múltbéli emlékek alapján a „régi” érzéseink, és máris sodródunk bele abba az örvénybe, amihez idegi alapon ragaszkodunk. Felbosszant valami? Káromkodni kezdesz, szidod a szomszédot, vagy csak magadban fortyogsz. Esetleg sajnálod magad, és közben azt kérdezed: „miért mindig én?”

Ezek a folyamatok a szervezetben, méghozzá elsősorban az agyban játszódnak le, és az idegsejtek egymáshoz kapcsolódásának köszönhetőek... nem akarok mélyebben belemenni a témába, de a "Mi a csudát tudunk..." c. filmben valahol az 55-60 perc körül részletesen bemutatják a fizikai, biológiai okait ennek a folyamatnak. Nagyon érdekes!

De engem jobban érdekel az, hogy hogyan változtathatok rajta! :-)

Nekem is sokszor előjönnek ezek a „rossz” pillanataim, még mindig. De mivel már tudatosan figyelek magamra, azt vettem észre, hogy hiába bukkan fel újra, hiába billenek ki egy pillanatra, ezek az időszakok egyre rövidebbek és rövidebbek, ráadásul egyre kevésbé „mélyek” azok az érzések, amelyek okozzák.

Vagyis az idegsejtek közti "régi" kapcsolatok, melyek a szenvedésért, a félelemért vagy a mérges hangulatomért voltak felelősek, szépen lassan elhalnak, és helyette már kötődnek is az újak... a boldogság, a gazdagság, a jólét és a szeretet kapcsolatai erősödnek a fejemben :-)

És ezt hogyan lehet tovább erősíteni?

Ha figyelünk magunkra, és elkezdődik egy olyan „folyamat”, amiben nem érezzük jól magunkat – felidegesít valaki, zavar valami, vagy úgy érezzük, hogy támadnak minket – azt az érzést érdemes „fülön csípni” és fordítani egyet az események menetén azzal, hogy egy pillanat alatt hangulatot váltunk. Fogjuk és ott ahol vagyunk ELDOBJUK az agyunkból a gondolatainkból azt, amin épp rágódunk, úgy, mintha teljesen elfelejtettük volna, és elkezdünk MÁSSAL FOGLALKOZNI, ami örömet és jó érzést okoz. :-)

Persze nem fognak örökre eltűnni a rossz gondolatok vagy érzések, de ez így természetes, hiszen senki sem tökéletes, és néha ki kell billenni ahhoz, hogy aztán érezzük újra a helyes irányt. A lényeg az, hogy figyeljünk, és ami nem esik jól, azt MINÉL ELŐBB hagyjuk abba, és forduljunk az örömöt, boldogságot, szeretetet hozó dolgok felé.

 

És még egy számomra fontos dolog: semmit sem szabad túl komolyan venni!

Ha azt hiszed, hogy van veszítenivalód, akkor máris a hiányra koncentrálsz, a gondolataid és az energiáid rögtön a kudarc felé irányítod. Tudnod kell, hogy minden sikerülhet, ha nem veszed komolyan, hanem azt gondolod, hogy ez csak JÁTÉK, és kipróbálom :-)

A lényeg az, hogy élvezd: örömmel és könnyedén! És így minden, amit szeretnél megvalósítani, sikerülni fog :-)

Szeretettel,
A.

 

www.thesecret.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.