Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a TITOK?

2008.07.25

Mi a TITOK?

titokA titok nem mágia, vagy varázslat. De nem is egyszerűen pozitív gondolkodás, hanem jóval több annál. A Titok arról szól, hogy helyezzük magunkat abba az érzésbe, mintha már megkaptuk volna azt, amire vágyunk.

A pozitív gondolkodás azt mondaná, hogy bízz benne, és majd biztosan megkapod. A Titok nem ezt mondja, hanem azt, hogy érezned kell, hogy meg is kaptad, át kell élned, hogy a tied a tárgy vagy az élmény, és amint ez sikerül, rögtön meg is érkezik az életedbe az, amire vágytál.

További fontos tanítása a Titoknak, hogy nem elég gondolni arra, amit szeretnénk, el is kell fogadni azt, hogy megkapjuk, és amikor ott a lehetőség, akkor tegyük meg a lépéseket ahhoz, hogy elérjük, amit szeretnénk. Ne csak ücsörögjünk és képzeljük el, hogy az lesz. Nekünk kell abba az irányba mennünk.

És ami a legfantasztikusabb a Titok filmben: hogy csak egy kis betekintést ad, csak egy előzetes ahhoz, hogy ki tudjunk bontakozni, és alkossunk, kreálhassuk az életünket. Mindaz ami a filmben van, arra pont elég, hogy felkeltse az emberek érdeklődését a téma iránt. Hogy ráébredjünk, hogy hoppá: „az van, amit szeretnék, csak jól kell megfogalmazni, hogy mit is szeretnék!” hogy „Bármit megtehetsz, amit csak akarsz, és nincs semmi, ami meggátoljon ebben, egyedül saját magad.”

 

És még egy kulcsfontosságú mondat a TITOK megértéséhez:
„Mindaz, amit akarsz, a tied lehet, amint megszűnik az, hogy akarod.”

Ezt meg hogy értsem? Enyém lehet, ha nem akarom? Így van! Ha nem akarod, nem vágysz rá, hanem azt érzed, hogy hálás vagy, mert már a tiéd, akkor már ott is lesz. Mert az akarom, nagyon kell, vagy mondok még rosszabbat: „ha nem lesz az enyém, belehalok” típusú hozzáállás csak azt eredményezi, hogy távolodik tőlünk vágyaink tárgya. Amint örömmel gondolunk arra, hogy a miénk lesz, és érezzük, amint birtokoljuk (ha tárgy) vagy megtörténik (ha esemény), máris jó úton haladunk a realizálása felé.

A Titok segít nekünk kifejleszteni azt az életmódot, hogy képességeinket merjük használni, ugyanúgy, mint a fantáziánkat, de ugyanakkor megtanít figyelni a környezetünkre is, hogy a körülöttünk lévő dolgok és emberek, hogyan befolyásolják a létünket. Egy teljes stratégiai áttekintést adhat az életünkről, ha úgy tetszik. Életünk megváltoztatása a körülményeink megváltoztatásán keresztül bármikor megvalósítható, és ebben szintén nagy segítséget ad a Titok tudatos használata.

 

www.thesecret.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.