Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÁGY

2008.09.02

Vágy

VágyMi a Vágy? A Vágy valami olyasmi, amire szükségünk van? Arra vágyunk, amire szükségünk van? Vagy talán inkább olyan valami a Vágy, amit nagyon akarunk? Vagy valami teljesen más?
A Vágy jó vagy csak szenvedés forrása? Megelégíteni kell, beteljesíteni, vagy esetleg elfojtani és megszabadulni tőle?
A Vágyat el kell engedni vagy engedni kell beteljesülni és megvalósulni?
Felmerültek-e már benned ezek a kérdések a Vággyal kapcsolatban? És ezeken kívül még hány meg hány kérdés? A válaszokat, amiket különböző helyekről kaptál, mennyire érezted, érzed igaznak, helytállónak? Mennyire vannak összhangban egymással ezek a válaszok?
Tapasztalásaim és keresésem során számtalan kérdés merült fel bennem is a Vággyal kapcsolatban és számtalan válasz is érkezett ezekre a kérdésekre könyvekből, tanításokból, családtagoktól, barátoktól, ismerősöktől és ismeretlenektől. A sok választól egyre inkább zsongott a fejem, és egyre összezavarodottabb lettem a Vágy kérdésével kapcsolatban.
Hosszas elmélkedések és mély meditációk után jutottam arra, amit most közzé teszek.
Figyelmeztetlek! Ez is, mint minden más, amit megfogalmazok, csakis az én Igazságom, ami az én életemben működőképes. Lehet, hogy a Te Igazságod ettől teljesen eltér! Ne fogadd hát el feltételek nélkül. Engedd magadba, és hagyd, hogy kialakuljon benned a saját Igazságod!
A Vágy számomra sokkal több, mint olyan tapasztalások összessége, melyekre szükségem van, vagy melyeket nagyon meg akarok tapasztalni. A Vágy ennél sokkal mélyebb és kiterjedtebb.
Vágyaink természetes módon ébrednek bennünk. Semmiképp sem hiszem azt, hogy maga az ördög kísértene minket általuk. Sokkal inkább vélem úgy, hogy maga az Isteni Szellem inspirál bennünket rajtuk keresztül a fejlődésre.
Legtisztább, legigazabb vágyaink mutatják számunkra az utat afelé az Isteni Lény felé, Akik valójában vagyunk. Legőszintébb vágyaink jelölik mindazokat a tapasztalásokat – legyenek azok személyek, tárgyak vagy helyzetek – melyek legteljesebb mértékben szolgálják Valódi Önmagunkat.
Nem attól leszünk azok, Akik vagyunk, hogy valóra váltjuk vágyainkat. Ám vágyaink jelölik ki azt az ösvényt, melyen járva megtapasztalhatjuk valódi Önmagunkat.
Tapasztalás nélkül nincs fejlődés!
Vágy nélkül nincs tapasztalás!
A Vágy inspirálja a fejlődést!
Minden tapasztalást a Vágy indít útjára, és a tapasztalás végső soron az, ami magával hozza a fejlődést.
Ha elfojtjuk, megtagadjuk a vágyainkat, a fejlődést tagadjuk meg és azt, hogy megtapasztaljuk azt, Akik valójában vagyunk.
Vágyaink megtagadásával Önmagunkat tagadjuk meg!
Vágytalannak lenni azt jelenti: stagnálni, nem fejlődni tovább és nem megtapasztalni Valódi Önmagunkat, azt, Akik valójában vagyunk!
Vágyunk tehát nem másból fakad, mint magából a Forrásból! Forrásunk, Isteni lényünk, Teremtő Szabad Szellemünk – vagy bárhogyan is hívjuk – vágyainkon keresztül inspirál bennünket arra, hogy megtapasztaljuk valódi Önmagunkat!
Arra vágyunk tehát, amire szükségünk van? Vagy arra van szükségünk, amire vágyunk?
Feltehetjük ezeket a kérdéseket, de én a magam részéről, másfelől közelíteném a témát!
Amire tisztán, igazán jó érzéssel vágyunk, az mind Valódi Önmagunkat szolgálja, hiszen legfennköltebb vágyunk mi más is lehetne, mint hogy megtapasztaljuk azt, Akik valójában vagyunk! Ez a Forrás legfőbb óhaja! Ezért is irányít minket érzéseinken keresztül Valódi Önmagunk maradéktalan megtapasztalásának irányába.
Azonban olyan fizikai létformát választottunk jelenleg magunknak, melyben vágyaink megvalósulása bizonyos feltételekhez, körülményekhez kötött. Vagyis ahhoz, hogy egy vágyunk teljesüljön, a megfelelő helyen és időben rendelkezésre kell, hogy álljon minden szükséges erőforrás és körülmény, ami lehetővé teszi a megvalósulását. Számos ilyen körülmény és feltétel létezhet egy-egy vágyunk esetében, és jó is, ha tisztában vagyunk ezekkel, hiszen ha ismerjük ezeket a feltételeket és odafigyelünk rájuk, az nagy segítségünkre lehet abban, hogy felismerjük a megfelelő helyet és időpillanatot. Azonban azzal már nem kell, és nem is érdemes foglalkoznunk, hogy a feltételek, hogy teremtődnek meg. Ez az Univerzum Nagy Játékos Teremtő Szellemének a dolga. Neked csak a Vágyadra kell összpontosítanod, és érdemes tudnod, hogy pontosan mik jelzik majd, illetve teszik lehetővé a megvalósulását.
Egy példa. Vágytál arra, hogy ebben a fizikai világban tapasztalj! Mindennél erősebb volt ez a vágyad. Ennek a vágyadnak a teljesüléséhez azonban szükség van egy csomó feltétel és körülmény teljesüléséhez. Ilyenek például a levegő, a víz, a napfény, és azok a funkciók, melyek segítségével választott fizikai létformád magához is veheti ezeket: a légzés, a táplálkozás, a kiválasztási rendszer stb. Vágyad megvalósulásához mindezeknek a feltételeknek a teljesülése szükséges, sőt elengedhetetlen ennek a tapasztalásnak a fenntartásához is.
Foglalkoztál-e azzal megszületésed pillanatában, hogy hogyan lélegzel? És azzal, hogy a következő pillanatban hogyan fogsz lélegezni? Egyszerűen csak megtörténik! Vágytál a tapasztalásra, melynek velejárója a lélegzetvétel, és Te engeded, hogy ez a körülmény megtörténjék minden pillanatban, amíg ezt a tapasztalást választod.
Ugyanígy van ez a többi vágy megtapasztalásával is. Vágysz valamire, ami bensődből fakad, és engeded, hogy a megvalósulásához szükséges körülmények megtörténjenek.
De mi is az igazán tiszta Vágy?
Talán több pénz, nagyobb ház, szebb és kényelmesebb autó, vagy talán egy igazán ideális társ?
Úgy vélem, hogy nem! Sőt, ha ezekre összpontosítasz, csak egyre távolabb kerülsz valódi vágyadtól.
Az igazi tiszta vágy az, amikor kiolthatatlan láng ég a szívedben az iránt, hogy maradéktalanul feltárd és megoszthasd másokkal mindazt, ami lényedből fakad! Hogy azzal, ami, és Aki Te valójában vagy, hozzátegyél mások életéhez és önzetlen alázattal szolgálatára legyél a Világnak, hogy a Világ szebb, jobb, gazdagabb és örömtelibb legyen!
Meglehet, hogy e Vágyad teljesüléséhez szükséges körülmény lesz egy ideális társ, egy szebb és kényelmesebb autó, egy nagyobb ház és több pénz. És még sok minden más, ami maradéktalanul szolgálja azt, hogy azt a lényt tapasztald meg, Aki valójában vagy!
De ezekre nem neked van szükséged, hanem a Vágyadnak!
A Vágyadnak pedig Rád, hogy éltesd és tápláld Őt szenvedélyes szereteteddel!
Ahhoz pedig, hogy igazán táplálni tudd, egyetlen dolgod van csupán:
ÉREZD JÓL MAGAD, ITT ÉS MOST!

Szeretettel,
Álomkereső

 

www.thesecret.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.